Welke zorgverzekeraars vergoeden in 2016 onbeperkt fysiotherapie?

Verwacht jij in 2016 vaak naar de fysiotherapeut te gaan? Dan is het verstandig om een zorgverzekering af te sluiten die onbeperkt fysiotherapie vergoedt.

Dit is bij slechts tien zorgverzekeraars mogelijk. En het merendeel daarvan heeft een medische selectie, wat betekent dat je gezondheidsvragen moet invullen en de verzekeraar je vervolgens kan afwijzen. Wij hebben de zorgverzekeraars met onbeperkte fysiotherapievergoeding op een rijtje gezet.

Onbeperkte fysiotherapievergoeding zonder medische selectie

Bron: Independer

Er zijn in 2016 vier zorgverzekeraars die onbeperkt fysiotherapie vergoeden zonder dat daar een medische selectie aan voorafgaat. Dat zijn Zorg en Zekerheid, Delta Lloyd, De Friesland en IZZ. Bij Zorg en Zekerheid moet je na de 40e behandeling wel toestemming vragen. Bij De Friesland moet dat al na de 37e behandeling.

Zorgverzekering vergelijken

Vind hier je zorgverzekering voor 2016

Onbeperkte fysiotherapievergoeding met medische selectie


Ook bij Avéro Achmea, Nedasco, ONVZ, PNOzorg, Kettlitz Wulfse en VvAA kun je in 2016 een pakket afsluiten met onbeperkte fysiotherapievergoeding, maar daarvoor moet je wel gezondheidsvragen invullen. De verzekeraar stelt dan enkele vragen over jouw medische situatie en kan ook om een aanvullende verklaring van een arts of specialist vragen. Daarmee schat de verzekeraar in hoeveel kosten je gaat maken. Op basis daarvan mag de verzekeraar jou afwijzen of een lagere dekking aanbieden.

Vergoeding fysiotherapie: hoe zit het ook al weer?

Jouw gezondheidssituatie bepaalt of fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering.

Heb jij een chronische aandoening die op de lijst van chronische fysiotherapie staat? Dan wordt de fysiotherapeut vanaf de 21e behandeling vergoed door de basisverzekering. Dit valt wel onder je eigen risico. De eerste 20 behandelingen moet je zelf betalen of kun je aanvullend verzekeren. Die regel geldt per aandoening; je hoeft dus niet opnieuw 20 behandelingen te betalen als je overstapt van zorgverzekering.

Heb jij geen chronische aandoening? Dan wordt fysiotherapie nooit vanuit de basisverzekering vergoed. Je hebt een aanvullende verzekering nodig of moet de behandelingen zelf betalen. Een reguliere behandeling kost meestal tussen de 30 en 40 euro.

Voor kinderen t/m 18 jaar worden 9 fysiotherapiebehandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Als dit onvoldoende is, kunnen er met toestemming van je zorgverzekeraar nog maximaal 9 behandelingen vergoed worden.

Zorgverzekering vergelijken

Vind hier je zorgverzekering voor 2016

Contract met zorgverzekeraar

Check voor dat je overstapt van zorgverzekering 2016 of jouw zorgverzekeraar ook volgend jaar een contract heeft afgesloten met jouw fysiotherapeut. Anders krijg je de behandelingen misschien niet (volledig) vergoed. Je kunt dit eenvoudig checken via de contracteringspagina van Independer.

Bron: Independer

Recent Posts