Meer verzekerden kiezen in 2016 voor vergoeding fysiotherapie

Meer verzekerden kiezen in 2016 voor vergoeding fysiotherapie

Van de mensen die voor 2016 zorgverzekeringen vergelijken bij Independer, kiest bijna de helft voor een fysiotherapiedekking. Dat is iets meer dan vorig jaar. Dit blijkt uit alle vergelijkingen die op de website van Independer worden gemaakt. Vooral de keuze voor 9 fysiotherapiebehandelingen is populair (19%).

Hoe lang heb ik nog om te wisselen van zorgverzekeraar?
  • 00 days
  • 00 hours
  • 00 minutes
  • 00 seconds
Zorgverzekering vergelijken

Vind hier je zorgverzekering voor 2016

Dekking negen en twaalf behandelingen populair

In totaal geeft 44% aan een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te willen sluiten. Naast de keuze voor een vergoeding van 9 behandelingen, is ook een vergoeding van 18 behandelingen populair. Een ruime (27 behandelingen) of volledige vergoeding van fysiotherapie wordt een stuk minder gekozen. Er zijn ook nog maar weinig zorgverzekeraars die in 2016 onbeperkt fysiotherapie vergoeden.

Bron: Independer

Bron: Independer

Fysiotherapie: wat vergoedt je zorgverzekering in 2016?

Voor mensen van 18 jaar en ouder wordt fysiotherapie nauwelijks vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen wanneer jij een aandoening hebt die op de Chronische lijst van aandoeningen staat, krijg je vanaf de 21ste behandeling een vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen moet je dan zelf betalen of kun je aanvullend verzekeren.

Bij kinderen tot 18 jaar worden in ieder geval 9 fysiotherapiebehandelingen per aandoening per jaar vanuit de basisverzekering vergoed. Wanneer dat nodig is en je zorgverzekeraar toestemming geeft, kunnen daar nog 9 extra behandelingen aan toegevoegd worden.

Overzicht fysiotherapievergoeding per zorgverzekeraar

Ben jij op zoek naar een zorgverzekering die in 2016 fysiotherapie vergoedt? Dan kun je gebruikmaken van ons vergoedingsoverzicht fysiotherapie. Daarin zie je per zorgverzekeraar hoeveel fysiotherapie er per aanvullend pakket wordt vergoed. Ook zie je welke aanvullende pakketten geen dekking bieden voor de fysiotherapeut.

Zoek de beste fysiotherapeut via Independer

Wil je weten waar de beste fysiotherapeut in jouw buurt te vinden is? Maak dan gebruik van onze fysiotherapievergelijking. Daar vind je algemene fysiotherapeuten, maar ook bijvoorbeeld bekkenfysiotherapeuten, manuele therapeuten en sportfysiotherapeuten. Per praktijk kun je onder meer zien welke therapieën worden aangeboden en wat de ervaringen zijn van andere patiënten.

Bron: Independer

Zorgverzekering vergelijken

Vind hier je zorgverzekering voor 2016

Recent Posts