NPCF-meldactie: wat is de invloed van uw zorgverzekeraar?

Vorig jaar besloot zorgverzekeraar CZ om met een aantal ziekenhuizen geen contract meer af te sluiten voor borstkankerzorg. Er zouden per jaar te weinig operaties worden uitgevoerd om goede kwaliteit te kunnen leveren.

Wat vindt u van deze selectie van zorg? Wat weet u van de invloed van zorgverzekeraars op de prijs en de kwaliteit van zorg? De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) start een meldactie over de rol van de zorgverzekeraar.Met de meldactie hoopt de NPCF te weten komen of mensen vinden dat een zorgverzekeraar invloed mag hebben op hun keuze voor een ziekenhuis of arts.

NPCF-directeur Wilna Wind: ‘Wat vinden mensen ervan dat de zorgverzekeraar afspraken maakt met de huisarts, een specialist of een fysiotherapeut over kwaliteit en prijs van de zorg? En hebben mensen er vertrouwen in dat de zorgverzekeraar de kwaliteit van zorg voorop stelt? De meldactie levert denk ik relevante informatie over wat verzekerden weten, vinden en verwachten van hun zorgverzekeraar.’

Verzekerden kunnen hun ervaringen melden door de vragenlijst in te vullen op ConsumentendeZorg.nl. Op werkdagen kan er tussen 10.00 en 16.00 uur telefonisch contact worden opgenomen met het Meldpunt via 030 29 16 777. De meldactie eindigt op 8 mei.

Bron: NPCF

Recent Posts