Veel meer gewisseld van zorgverzekering

Dit jaar zijn veel meer mensen van zorgverzekering veranderd dan in voorgaande jaren. Bijna een miljoen mensen stapten over, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van een eerste inventarisatie van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland.
Vooral internetverzekeringen zijn populair. De kosten daarvoor liggen soms tot 10 procent lager. De grootste internetverzekering, AnderZorg van Menzis, zag het aantal verzekerden met de helft toenemen en telt nu bijna 200.000 verzekerden. In totaal nam het aantal verzekerden bij Menzis toe met 1,1 procent tot 2,1 miljoen.

Het percentage overstappers tussen alle verzekeraars ligt tussen de 5 en 6 procent. Dat is anderhalf keer zo veel als in voorgaande jaren. Directeur van Zorgverzekeraars Nederland Pieter Hasekamp spreekt in de krant van een trendbreuk. “Het is duidelijk dat er dit jaar bewust wordt gekozen.”

Het grote aantal overstappers is volgens de krant geen verrassing. Voor het eerst sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006 gingen verzekeraars sterk met hun prijs omhoog. De prijs voor de basisverzekering steeg gemiddeld met 10 procent. Eerder werden polissen onder de kostprijs aangeboden om zo klanten te winnen.

Recent Posts