Forse stijging zorgpremie in 2012

De zorgpremie gaat volgend jaar met ruim zes tientjes omhoog. Dat schrijft het Financieele Dagblad donderdag op basis van vertrouwelijke en voorlopige cijfers van het Centraal Planbureau. Dit jaar stegen de premies gemiddeld ruim honderd euro.Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) kondigde eerder dit jaar al aan dat de zorgpremie jaarlijks zal blijven stijgen. Ze benadrukte daarbij wel dat het kabinet probeert de zorg zo goedkoop mogelijk te houden.

Volgens de krant stijgen de collectieve uitgaven voor de gezondheidszorg dit en volgend jaar veel harder dan waar het kabinet bij de start van de regeringsperiode rekening mee heeft gehouden.
Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) voorziet een tegenvaller in de zorgkosten van een miljard euro dit jaar en van anderhalf miljard volgend jaar.

Akkoord
Minister Schippers onderhandelt ondertussen met ziekenhuizen en verzekeraars over een akkoord om de kosten te beheersen en de toename te beperken tot 2,5 procent tegenover 7,5 procent in de afgelopen jaren.

Bron: nu.nl

Recent Posts