Bijna 500.000 Nederlanders overgestapt

Nederlanders die voor 2011 wisselden van zorgverzekeraar, deden dit in meer dan de helft van de gevallen rechtstreeks via internet. Naar schatting kozen 500.000 mensen voor een online zorgverzekering. Meer dan 100.000 ziektekostenverzekerden hebben zich via een vergelijkingssite, zoals Verzekeringssite.nl, aangemeld bij een nieuwe maatschappij. Dat blijkt uit onderzoek van BS Health Consultancy.Een goedkope zorgverzekering is voor veel Nederlanders een belangrijke reden om over te stappen. Dit gebeurt op twee manieren, namelijk:

  • naar een goedkoper internetlabel
  • naar een collectieve zorgverzekering die premiekorting biedt

Momenteel is 66 procent van de verzekerden aangesloten bij een collectiviteit. In 2010 was dit aandeel 64 procent. “Ongeveer 75 procent van de groei van het aantal collectief verzekerden is dit jaar veroorzaakt door toename van gelegenheidscollectiviteiten”, aldus de onderzoekers van BS Health Consultancy.
Internetlabels zorgverzekeraars succesvol

Zorgverzekeraars met een internetlabel deden goede zaken. Zij zagen het aantal ziektekostenverzekerden voor 2011 met 60 procent stijgen. Het gaat hierbij vooral om de online labels AnderZorg (Menzis), CZdirect (CZ) en Univé Zekur (Univé). Ongeveer een half miljoen Nederlanders kozen voor een voordelige internetpolis. Circa 30 procent van de verzekerden heeft een ziektekostenverzekering via een tussenpersoon.

Bron: Verzekeringssite.nl

Recent Posts