107,75 euro premie bij zorgverzekeraar OZF Achmea

Zorgverzekeraar OZF Achmea heeft de nominale individuele premie voor de basisverzekering in 2011 vastgesteld op € 107,75 per maand (€ 1.293,- per jaar). Deze jaarpremie geldt voor de zogenaamde combinatiepolis. De premie van OZF anno 2010 is  € 97,75 per maand (€ 1.173,- per jaar).De premieverhoging wordt primair veroorzaakt door het toenemende gebruik van zorg in Nederland. Daarnaast moeten zorgverzekeraars een hogere bijdrage betalen aan de overheid vanwege een tekort in het Zorgverzekeringsfonds. Dit tekort is de afgelopen jaren ontstaan doordat in Nederland de werkelijke zorgkosten hoger waren dan de ramingen van de overheid.

De premies van de andere zorglabels van Achmea volgen later. Vanwege de grootte van de verzekerdenportefeuilles van merken zoals Zilveren Kruis Achmea, Agis, Interpolis en Avéro Achmea is meer tijd nodig om een goede premie te berekenen.

Zorgverzekeraar OZF Achmea is een kleinschalige non-profit organisatie die sinds 2005, met behoud van eigen identiteit, opereert binnen de divisie Zorg van Achmea. OZF Achmea is gevestigd in Hengelo en opereert landelijk.

Bron: OZF Achmea

Recent Posts