NPCF maakt Keuzegids Zorgverzekering

Patiëntenfederatie NPCF heeft een Keuzegids Zorgverzekering uitgebracht waarin mensen onafhankelijke informatie krijgen over zorgverzekeringen. De gids zet de soms ingewikkelde aspecten van de zorgverzekering op een rij en maakt het mensen daarmee veel makkelijker om goed geïnformeerd een keuze te maken voor een zorgverzekering.

NPCF-directeur Dianda Veldman: “Het is geen polisvergelijker, maar een boekje waarmee verzekerden in de enorme veelheid cijfers en tekst die met hun polis meekomt beter de weg kunnen vinden. Met de kennis uit de Keuzegids kunnen mensen weloverwogen beoordelen wat ze willen, en waarom.”

Ingewikkeld

Patiëntenfederatie NPCF heeft een onderzoek gehouden onder tienduizend mensen. Daaruit blijkt onder meer dat één op de vijf mensen moeite heeft een goede zorgverzekering te kiezen. Of dat men weet niet welke polis voor de basisverzekering hij of zij nu heeft. Zorgverzekeraars Nederland vindt daarom net als de NPCF dat mensen goed geïnformeerd moeten worden over hun zorgverzekering. Naast alle uitleg van de zorgverzekeraars en de overheid, biedt de Keuzegids Zorgverzekering van de NPCF een goed overzicht.

Bron: ZN.nl

Recent Posts