Waarom goed verzekerd zijn voor fysiotherapie?

De fysiotherapeut is dé specialist in bewegen. Ruim 3,3 miljoen Nederlanders roepen jaarlijks hulp in van de fysiotherapeut. Want wie soepel beweegt, leeft prettiger. Of het nu gaat om tillen, sporten, traplopen, werken met de computer of het huis schoonmaken. De fysiotherapeut helpt u gezond en vitaal te worden én te blijven. Niet voor niets waarderen Nederlanders hun fysiotherapeut volgens het CBS met een acht.

TevredenVitaal werken

Werkt uw lichaam niet altijd mee op uw werk? U bent niet de enige. In Nederland hebben 3,2 miljoen werkenden last van RSI-klachten, zo blijkt uit onderzoek van TNO Arbeid. Of u nu met de computer werkt, op een heftruck zit of zorgt draagt voor patiënten. Door een verkeerde houding, herhalende bewegingen, trillingen of intensieve belasting kunt u lichamelijke klachten ontwikkelen. Wie zich tijdig laat adviseren door de fysiotherapeut, kan verzuim op het werk en hinder bij andere activiteiten in het dagelijks leven voorkomen.

U wilt blijven sporten

Bijna een kwart van alle blessures die Nederlandse sporters jaarlijks oplopen, wordt behandeld door de fysiotherapeut. Met meer dan 5 miljoen behandelingen per jaar zijn fysiotherapeuten de belangrijkste behandelaren van sportblessures.

Hebt u last van een blessure dan kan de fysiotherapeut u in veel gevallen helpen met herstel. Door te behandelen, te adviseren en te begeleiden. Als u er op tijd bij bent, kan hij er ook voor zorgen dat u ernstige blessures voorkomt. En mocht een operatie nodig zijn, dan helpt de fysiotherapeut u om zo snel mogelijk weer op uw oude niveau te kunnen sporten.

Snel weer op de been na een operatie

Hebt u een operatie ondergaan? Of heeft u een deel van uw lichaam langere tijd niet goed kunnen gebruiken door bijvoorbeeld een breuk of blessure? Dan kan de fysiotherapeut u helpen bij het herstel. Hij adviseert en begeleidt u bij de oefeningen die nodig zijn om uw spierkracht en -conditie weer terug te krijgen.

Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven

Onafhankelijk zijn en kunnen genieten van uw vrijheid. Hoe ouder u wordt, hoe minder vanzelfsprekend dat wordt en hoe meer moeite u moet doen om zelfstandig te kunnen leven. De fysiotherapeut helpt ouderen en chronisch zieken om hun lichaam soepel te houden en fit te blijven.

Uw kind gezond laten opgroeien

Hebt u een kind met een acute of chronische aandoening? De fysiotherapeut kan uw kind begeleiden, zodat het snel weer beter functioneert en zo min mogelijk tijd hoeft te missen op school. Is uw kind voor langere tijd uit de roulatie of heeft het een lichamelijke handicap? Met gerichte bewegingstherapie helpt de fysiotherapeut u om ontwikkelingsachterstanden bij uw kind te voorkomen.

Zo bent u goed verzekerd voor fysiotherapie

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering beperkt vergoed. Veel Nederlanders (zo’n zeventig procent) hebben dan ook een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Vooral voor mensen die veel naar de fysiotherapeut (denken te moeten) gaan, is het goed om na te denken over een aanvullende verzekering met een ruime dekking.

Goed verzekerd zijn voor fysiotherapie is veel waar. In onderstaande infographic lees je er alles over.

Download hier de infographic ‘Waarom goed verzekerd zijn voor fysiotherapie?’

Deze informatie is overgenomen van de consumentensite van het KNGF www.defysiotherapeut.com

Recent Posts