Bewuzt eerste zorgverzekering met no-claim korting

Uit verschillende onderzoeken van vergelijkingssites is gebleken dat mensen graag zelf bepalen waar ze zich bovenop hun verplichte basisverzekering voor willen verzekeren. Mensen hebben vaak het gevoel oververzekerd te zijn en geven aan geen belangstelling meer te hebben voor brede aanvullende pakketten met onderdelen waar ze geen gebruik van maken. Met als gevolg dat steeds minder mensen voor een aanvullend pakket kiezen. De nieuwe zorgverzekeraar Bewuzt speelt in op deze trend door losse zorgopties aan te bieden met voor deze aanvullende verzekering een No claim-korting. Hiermee kun je zelf aangeven of je je naast je goedkope basisverzekering wilt verzekeren voor extra opties als fysiotherapie, tandheelkunde of zorg in het buitenland.

No claim-korting

De nieuwe zorgverzekeraar maakt vooraf op transparante wijze richting de klant inzichtelijk wat een behandeling bij bijvoorbeeld de fysiotherapeut kost. Als de klant besluit om tijdens het jaar geen gebruik van deze extra opties te maken, dan geldt hiervoor een No-claim korting op de premie voor het volgende jaar. Deze korting loopt net als bij een autoverzekering ieder jaar verder op, tot wel 40%. Op deze manier kan de klant zelf de bewuste afweging maken: een beroep doen op de aanvullende verzekering of zelf betalen. Zorgverzekeraar Bewuzt is de eerste in Nederland met losse extra opties en een dergelijke No claim-korting op deze aanvullende verzekering. Periodieke controles bij de tandarts tot een maximum van twee per jaar vallen buiten de No-claim regeling.

Meer regie

‘Bewuzt kent geen dure brede aanvullende pakketten, maar betaalbare extra opties voor de zorg die je echt denkt nodig te hebben’, aldus directeur Marketing Jan-Luuk de Groot. ‘De kosten van een gemiddelde behandeling laten we zien, vervolgens bepaal je zelf wanneer je beter uit bent. Soms is het niet nodig een beroep te doen op de aanvullende verzekering en kan de klant de behandeling zelf betalen. De klant krijgt op deze wijze veel meer regie op z’n verzekering en het verhoogt het kostenbewustzijn’.

Vergoedingen

Naast een goedkope basisverzekering kan er bij Bewuzt worden gekozen voor extra opties. Hieronder staan de vergoedingen van deze extra opties:

  • Bewuzt Fysio Goed 9 behandelingen of
  • Bewuzt Fysio Beter 18 behandelingen,
  • Bewuzt Tand Goed 75% tot € 250 per jaar of
  • Bewuzt Tand Beter 75% tot € 500 per jaar,
  • Bewuzt Buitenland Goed Europadekking of
  • Bewuzt Buitenland Beter Werelddekking.

Kies je voor meerdere extra opties, dan krijg je stapelkorting.

Een hoger eigen risico, betekent eveneens minder premie. Je kunt kiezen uit 5 opties eigen risico van € 450 tot en met € 850, inclusief het verplichte eigen risico. De premie van Zorgverzekeraar Bewuzt wordt volgende maand bekend gemaakt. Doel is voor de toekomst een toegankelijke en betaalbare zorgverzekering te bieden.

Bron: VGZ

Lees ook de kamervragen over dit product

Recent Posts