Menzis doet eerste stapje naar premie die afhankelijk is van gezondheid

Airmiles, Bonuskaart, voordeelkaart allemaal voorbeelden van spaarsystemen of beloningssystemen. Sinds kort kunnen we daar ook het spaarsysteem van Menzis onder scharen. Mensen met een gezonde levensstijl worden beloond door de zorgverzekeraar met kortingen.

Met het spaarsysteem probeert Menzis mensen bewust te maken van hun levensstijl en ze ervoor te belonen wanneer deze gezond is. Bijvoorbeeld wanneer mensen stoppen met roken of beginnen met sporten. Op die manier kan 30 tot 35 euro op het eigen risico bespaard worden of kunnen de spaarpunten ingewisseld worden voor korting op fysiotherapiebehandelingen en dieetadviezen. Klanten van Menzis kunnen daarmee een korting opbouwen van 250 euro in drie jaar tijd.

Menzis zet met het spaarsysteem een voorzichtig stapje vooruit om mensen gezonder te laten leven. Een goed initiatief. De zorgkosten stijgen immers mede door ons gedrag. En wanneer wij ons gedrag aanpassen heeft dat ook een positief effect op de zorgkosten.

Men verwacht dat in de toekomst meer zorgverzekeraars korting gaan geven op de zorgverzekering voor mensen die gezond leven. Voorlopig is het voordeel dat aan consumenten geboden wordt nog (te) beperkt om grote gedragsveranderingen te verwachten of om consumenten te laten switchen naar Menzis. Een snelle vergelijking van zorgverzekeringen leert dat er aantrekkelijker geprijsde zorgverzekeringen zijn. Het eerste stapje op weg naar een premie die afhankelijk is van levensstijl is echter gezet. Het wachten is op de volgende verzekeraar die een grotere stap durft te nemen.

Bron: Verzekeringssite

Recent Posts