Consument misleid met aanvullende zorgpolis

Nederlanders worden massaal op het verkeerde been gezet door hun zorgverzekeraar. Veel consumenten besluiten een aanvullende polis af te sluiten nu fysiotherapie uit het basispakket verdwijnt en de tandartstarieven worden vrijgegeven. Ze doen dit in de veronderstelling dat in ruil voor een forse premie alle kosten worden vergoed en ze een onbeperkt aantal behandelingen krijgen. In de praktijk valt dit tegen, zo blijkt na een rondgang van de Telegraaf langs fysiotherapeuten.

Zo mogen fysiotherapeuten van zorgverzekeraars maar een maximaal aantal behandelingen geven, hoewel in veel van de aanvullende zorgpolissen staat dat verzekerden ’onbeperkt recht hebben op medisch noodzakelijke fysiotherapie’.

Bij Achmea ligt het gemiddeld aantal behandelingen rond de 14 . Bij verzekeraar Zorg en Zekerheid mag niet meer dan 10%worden afgeweken van een gemiddelde van de circa 8,13 behandelingen voor de niet-chronisch zieken , laat een fysiotherapeut weten.

Worden de gemiddelden overschreden, dan komen controleurs bij de fysiotherapeuten op bezoek om te kijken of er wel ’doelmatig’ wordt gewerkt. Wie binnen het gemiddelde blijft, wordt beloond: zorgverzekeraars geven fysiotherapeuten die zich houden aan de behandelgemiddelden hogere tarieven.

Lees verder op Telegraaf.nl

Recent Posts