Uvit gaat online fysiotherapie via Mijn Fysio Online vergoeden

Via internet een fysiotherapeutische behandeling volgen: dat kan via Mijn Fysio Online, een fysiotherapeutisch behandeltraject dat online en offline behandelingen combineert. Deze vorm van fysiotherapie is een primeur voor Nederland. Mijn Fysio Online (www.mijnfysioonline.nl) is mede ontwikkeld door Fysiz, een landelijk netwerk van fysiotherapiepraktijken, en werkt samen met zorgverzekeraar Univé-VGZ-IZA-Trias, die de behandelmethode voor haar verzekerden vergoedt.

Combinatie online en offline
Mijn Fysio Online combineert face-to-face behandelingen met digitale behandelingen. Patiënten krijgen eerst een uitgebreid intakegesprek, waarin de fysiotherapeut de klachten bespreekt en samen met de patiënt bepaalt of deze in aanmerking komt voor het Mijn Fysio Online traject. Vervolgens coacht de fysiotherapeut op afstand: hij zet gedurende het behandeltraject steeds nieuwe oefeningen online klaar in de vorm van duidelijke 3D-animaties. Bovendien geeft hij informatie en adviezen over de klacht. De patiënt kan online contact leggen met zijn eigen fysiotherapeut en met anderen die vergelijkbare klachten hebben. Naast de online behandelingen bestaat het behandeltraject uit een tussentijdse face-to-face behandelingen en een outtake.

Mijn Fysio Online wordt inmiddels aangeboden bij 37 fysiotherapiepraktijken, verspreid door Nederland.

Wetenschappelijk onderzoek
Mijn Fysio Online biedt patiënten zo de vrijheid om, op locatie en tijdstip naar keuze, zo vaak als ze maar willen, bewust te werken aan het verbeteren van hun herstel en gezondheid. In tegenstelling tot uitsluitend een beperkt aantal ‘face to face’ behandelingen daagt Mijn Fysio Online de patiënten uit om aan zelfmanagement te doen. De verwachting is dan ook dat de effectiviteit en het rendement van deze gecombineerde behandeling groot zal zijn. Wetenschappers van UMC Utrecht doen hier onderzoek naar.

Uitrol naar andere aandoeningen
Mijn Fysio Online is in eerste instantie beschikbaar voor mensen met a-specifieke lage rugklachten. Op termijn komt Mijn Fysio Online ook beschikbaar voor andere klachten en ook niet-Fysiz praktijken kunnen gebruik maken van Mijn Fysio Online.

Vergoeding door Uvit

Mensen met een aanvullende zorgverzekering bij Univé, VGZ, IZA, Trias, UMC en IZA Cura krijgen Mijn Fysio Online vergoed.

Bron: mijnfysioonline.nl

Recent Posts