107,95 euro per maand voor basisverzekering bij Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid heeft de premie van de Zorg Zeker Polis voor 2011 vastgesteld op € 107,95 per maand. Door de stijgende zorgkosten en de ontstane tekorten in de Zorgverzekeringkas van de overheid, ontkomen zorgverzekeraars er niet aan dat de premies voor de basisverzekering stijgen. Met een marktconforme stijging houdt Zorg en Zekerheid de gevolgen voor haar verzekerden beperkt. Per 1 januari haalt de overheid veel vergoedingen uit het basispakket.

Om verzekerden daarvan niet de dupe te laten worden, vernieuwt Zorg en Zekerheid haar aanvullende verzekeringen voortdurend. Zij maken het mogelijk vanaf 1 januari het niet gebruikte deel van de tandartsvergoeding uit de aanvullende verzekering over te hevelen naar een (betalende) verzekeringspartner. Dit kan al vanaf € 1,50 per maand.

Daarnaast vergoedt Zorg en Zekerheid vanaf 2011 een groot deel van de verstrekkingen die niet meer in het basispakket zitten vanuit de aanvullende verzekeringen. Zo zijn anticonceptie en de eerste 12 behandelingen van fysiotherapie nu opgenomen in bijna alle aanvullende verzekeringen.

Bron: Zorg en Zekerheid

Recent Posts