104,75 euro per maand voor basisverzekering bij Menzis Zorgverzekeraar

De jaarpremie van de Menzis Basisverzekering voor 2011 is vastgesteld op € 1.257. Dat betekent dat de maandpremie € 104,75 wordt. De premies van de meest gekozen aanvullende verzekeringen stijgen met € 0,35 (ExtraVerzorgd 1) en € 0,75 (ExtraVerzorgd 2) per maand. Hiermee blijft de premieverhoging van de aanvullende verzekering voor het overgrote deel van de klanten zeer beperkt.De jaarpremie van de Menzis Basisverzekering voor 2011 is vastgesteld op € 1.257. Dat betekent dat de maandpremie € 104,75 wordt. De premies van de meest gekozen aanvullende verzekeringen stijgen met € 0,35 (ExtraVerzorgd 1) en € 0,75 (ExtraVerzorgd 2) per maand. Hiermee blijft de premieverhoging van de aanvullende verzekering voor het overgrote deel van de klanten zeer beperkt.

Menzis keert geen winst en bonussen uit en gaat zeer zorgvuldig om met de premies. Desondanks stijgt de premie voor de basisverzekering van Menzis dit jaar met 10%. Dit is voornamelijk het gevolg van overheidsmaatregelen. Daarnaast stijgen de zorgkosten door de toename van chronisch zieken, de technologische vooruitgang en vergrijzing. Menzis kiest ervoor om veel van de door de overheid geschrapte dekking uit de basisverzekering onder te brengen in zijn aanvullende verzekeringen.

De stijging van de premies voor deze aanvullende verzekeringen heeft Menzis voor het grootste deel van haar verzekerden beperkt weten te houden. Zo verzekeren wij onze klanten, ook in deze economisch moeilijke tijden van kwalitatief goede zorg tegen een scherp tarief.

Bron: Menzis

Recent Posts