ONVZ Zorgverzekeraar breidt dekking aanvullende zorgverzekeringen uit

ONVZ Zorgverzekeraar laat de premie voor de basisverzekering voor 2011 beperkt stijgen. De maandpremie voor individuele verzekerden komt op € 104,86. Bij collectieve contracten wordt hierop een variabele korting verleend en kan dan op € 98,44 per maand komen. Het is voor het eerst in twee jaar tijd dat ONVZ de premie voor de basisverzekering in deze omvang moet laten stijgen. Zorgverzekeraars worden hiertoe gedwongen door de tekorten aan de zijde van de overheid. Bovendien zorgen overheidsmaatregelen er ook voor dat er  vergoedingen uit de basisverzekering zijn geschrapt. ONVZ heeft besloten deze vergoedingen op te nemen in de meeste aanvullende zorgverzekeringen. Ondanks deze dekkingsuitbreidingen en de stijgende zorgkosten gaan de premies van de aanvullende zorgverzekeringen slechts vanaf enkele dubbeltjes tot enkele euro’s per maand omhoog.Meer mobiliteit in markt
Voorzitter van de Raad van Bestuur van ONVZ, Erno Kleijnenberg: “Doordat er fors gesneden is in het basispakket, bijvoorbeeld in de vergoeding van de pil en de rollator, moeten veel consumenten zich opnieuw oriënteren op hun zorgbehoefte. Ik verwacht dat er in vergelijking met voorgaande jaren meer beweging  in de markt komt. Verzekerden zullen zich hierdoor meer gaan oriënteren op aanvullende verzekeringen. Wij spelen op deze behoefte in door de dekking van de meeste aanvullende verzekeringen uit te breiden, terwijl de prijs slechts licht stijgt. Daarbij hebben wij de keuzevrijheid van onze verzekerden nog steeds hoog in het vaandel staan. Verzekerden kunnen bij ons nog steeds zelf kiezen bij welke instelling of arts hij of zij zorg afneemt.”

Breed oriënteren
Kleijnenberg roept de consument op zich breder te oriënteren. Op Prinsjesdag zijn er forse bezuinigingen aangekondigd en naar verwachting zal ook het nieuwe kabinet de zorgkosten stevig onder de loep nemen. “De dekking van het basispakket is nog nooit zo sterk beperkt als nu. Als de consument dus alleen maar naar prijzen kijkt dan kan dit nare verrassingen opleveren. Het loont dus om ook naar de inhoud te kijken. Dit verschilt per persoon. Verzekeringsadviseurs kunnen de consumenten hierbij helpen en naast de prijs ook de dekking en kwaliteit van diensten vergelijken. Zo spelen ze in op de beste keuze voor de consument. Een keuze die dit jaar vooral op dekking en behoefte gegrond is.”

ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een zorgverzekeraar uit Houten met meer dan 401.000 verzekerden in haar portefeuille. In 2008 vierde het bedrijf zijn 75-jarig bestaan. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen, preventie- en verzuimverzekeringen. De distributie verloopt via verzekeringsadviseurs. ONVZ heeft geen winstoogmerk en wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid, vernieuwing en een toonaangevende service zijn daarbij de belangrijkste drijfveren.  De missie van ONVZ luidt dan ook dat zij door haar persoonlijke en unieke benadering de beste is.

Bron: ONVZ

Recent Posts