Aantal polissen voor de basisverzekering neemt af in 2016

In 2016 zijn er minder verschillende zorgpolissen voor de basisverzekering dan in 2015. In plaats van 71 polissen, zijn er in 2016 nog 60 verschillende basispolissen om uit te kiezen. Twaalf polissen vervallen per 2016. Er is 1 nieuwe polis bijgekomen.

Ook zijn er in 2016 minder polissen met beperkende voorwaarden. Vorig jaar waren er nog 17 van dit soort polissen, in 2016 zijn dit er 12. Het aantal zorgpolissen voor de basisverzekering varieert sterk per zorgverzekeraar. Zo is er een zorgverzekeringsconcern met 18 verschillende basispolissen, terwijl een ander concern maar 1 basispolis aanbiedt.

Het aantal combinatiepolissen neemt ook af: zorgverzekeraars maken vaker een keuze voor uitsluitend een natura- of restitutiepolis.

Iedere burger is wettelijk verplicht om een zorgverzekering voor het basispakket af te sluiten. Daarnaast kunnen mensen vrijwillig kiezen of ze ook nog een aanvullende zorgverzekering willen afsluiten. Vorig jaar boden de zorgverzekeraars naast een basispolis gemiddeld 4,5 aanvullende verzekeringen en 2,4 tandartsverzekeringen aan.

Aantal polissen basisverzekering

oNZA_grafiek

Recent Posts