Minder overstappers zorgverzekering dit jaar

Verzekeringssite.nl verwacht dat dit jaar ongeveer 4,5 procent van de Nederlanders gaat overstappen naar een andere zorgverzekeraar. In 2011 is 5,5 procent van de Nederlanders overgestapt. Consumenten kiezen wel vaker voor een goedkoper aanvullend pakket bij hun verzekeraar. Dat baseert de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl op eigen onderzoek en informatie van zorgverzekeraars.

De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen met gemiddeld 10 procent. Ongeveer 90% van de Nederlanders heeft een aanvullende verzekering. 12 procent van de Nederlanders kiest in 2012 voor een mindere dekking of zelfs geen dekking, maar blijft wel bij zijn vertrouwde verzekeraar. 37 procent van de Nederlanders twijfelt over de aanvullende zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl onder 500 Nederlanders.

“Zorgverzekeraars zien minder instroom van nieuwe klanten. Bestaande klanten willen besparen en nemen vaker een goedkoper pakket. Alleen als ze meer zorgkosten verwachten verhogen ze juist de dekking om geld te besparen. Premie speelt dit jaar een nog grote rol bij de keuze van de consument. Overstappers kiezen voor goedkope zorgverzekeringen, zoals internetverzekeraars en zorgverzekeraars met hoge kortingen” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. “De grootste groep overstappers moet nog komen. In de week na kerst sluit zo’n 30 procent van de overstappers zijn zorgverzekering.”
Consumenten kunnen door hun pakket kritisch te bekijken flink besparen. Gemiddeld kunnen zij door te kiezen voor een minder pakket zo’n 200 euro per jaar besparen. Maar als zij besluiten om over te stappen kunnen zij veel meer besparen. Een gezin kan bijvoorbeeld zo’n 1.000 euro besparen door het pakket aan te passen op de zorgbehoefte en een switch naar een andere zorgverzekeraar te maken.

Recent Posts