sparen voor mondzorg en fysiotherapie in combinatie met een ongevallenverzekering… dat is ixorg.

waarom ixorg

“Goede mondzorg moet toch voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn?” Vanuit die gedachte is ixorg ontwikkeld. Als alternatief voor de aanvullende tandartsverzekering. Inmiddels is ook ixorg fysio gelanceerd, waarmee je zelf spaart voor (toekomstige) fysiotherapiebehandelingen. En goed verzekerd bent voor als er écht iets gebeurt.

Een groot deel van je mondzorgkosten is te voorzien, zeker als je een goed gebit hebt. Daar kun je een buffer voor opbouwen. En voor kosten die je niet kunt voorzien, zoals na een ongeval, kun je je verzekeren. Je betaalt vanuit je zorgpot alleen voor de kosten die je maakt, blijft baas over je eigen geld én bent voor maar liefst € 10.000 (mondzorg) en/of 20 noodzakelijke behandelingen (fysiotherapie) verzekerd bij ernstige blessures of na een ongeval. De beste zorg, voor de laagste prijs. Dat is ixorg.

spaar voor fysiotherapie

Sport je veel? Heb je een zittend of fysiek zwaar beroep? Dan is het risico op een aandoening best groot. Zonder een aanvullende zorgverzekering voor fysio moet je de kosten zelf betalen. Óf een aanvullende verzekering afsluiten. Maar die is prijzig. En dekt lang niet altijd alle kosten.

Lees hieronder wat de fysiotherapeut van ixorg vindt.

terug naar goede zorg

“Het allerbelangrijkste voor de fysiotherapeut is dat wij mensen met lichamelijke problemen weer op de been helpen. Zodat ze zoveel mogelijk kunnen doen wat ze graag willen. Dat is natuurlijk ook de reden dat ik voor dit vak heb gekozen. Iets mooiers bestaat niet.

Het lastige is dat we – door allerhande regelgeving vanuit zorgverzekeraars – de laatste jaren meer met papierwerk bezig zijn dan met de patiënt. Het mooie van ixorg is daarentegen, dat de patiënt weer in de lead komt. Hij bepaalt wat er met z’n geld gebeurt, waar-ie zijn zorg haalt, welke zorg hij afneemt, hoeveel behandelingen enzovoorts. Bijkomend voordeel voor ons als fysiotherapeuten, is dat we weer onze eigen tarieven kunnen hanteren. Want die zijn momenteel veel te laag.

 

IXORG Fysiotherapeuten
ixorg-vrouw-met-kind-2

voor eerlijke tarieven

Hoe schrijnend is het om te zien dat mensen, die niet aanvullend verzekerd zijn, zorg ontlopen omdat ze het niet kunnen betalen? Met alle gevolgen, soms zelfs ziekenhuisopnames, van dien. Ik vraag me dan echt af waar we mee bezig zijn. Hoezo is de zorg op deze manier goedkoper?

Met ixorg gaan we weer terug naar een goede zorg voor eerlijke tarieven. En heeft iemand acht behandelingen nodig, dan krijgt-ie die gewoon. U hoort het al, ik ben er als zorgverlener én als ondernemer gewoonweg ontzettend enthousiast over.”

 

een verademing voor elke fysio

“Wat mij betreft is ixorg een uitstekende aanvulling op de basisverzekering. Stel dat je ernstig letsel overhoudt aan een ongeval, waardoor je moet revalideren bij een fysiotherapeut, dan worden de eerste 20 behandelingen vergoed. Eventuele extra behandelingen die je dan nog nodig hebt, worden vergoed vanuit de basisverzekering. Daarmee is ixorg een mooi alternatief voor de aanvullende verzekering, met name voor mensen die incidenteel fysiotherapie nodig denken te hebben. Die zijn veel beter uit met ixorg dan met een aanvullend pakket waar van alles in zit wat je niet nodig hebt. En als je dan een jaar geen behandelingen hebt gehad, kun je het gespaarde bedrag gewoon meenemen naar volgend jaar. Ook mensen die normaal gesproken om financiële redenen hun behandeling niet voortzetten, zijn zo verzekerd van de zorg die ze nodig hebben.”

 

IXORG Fysiotherapie
IXORG Fysiotherapeute

geen gekorte tarieven, geen behandelquota,…

“Als fysiotherapeut én ondernemer word ik met name erg blij van de puur faciliterende rol die ixorg aanneemt. Zij bemoeien zich, in tegenstelling tot de zorgverzekeraars, niet met de bedrijfsvoering. Dus geen gekorte tarieven, geen behandelquota, geen verplichte enquêtes en daarbij horende kosten, maar wel: minimale administratieve lasten – op het indienen van de declaratie na – en het kunnen hanteren van je eigen, marktconforme tarieven. Dat is echt een verademing, voor elke fysio.

Daarmee gaat namelijk niet alleen de kwaliteit van de zorg van de patiënt vooruit, maar worden fysiotherapeuten ook weer gewaardeerd voor datgene waar ze jarenlang voor hebben gestudeerd. Bij ixorg snijdt het mes echt aan twee kanten, ik beveel ixorg dan ook zeker aan bij mijn patiënten.”